Har ni rätt BH-storlek

Tänk efter noggrannt, passar din BH verkligen som den ska? Bandet går runt bröstkorgen som den ska utan att den skaver eller går upp mellan skulderbladen? Brösten väller inte över eller känns ömma, alternativt skaver i kupan? Annars kan du mycket väl ha fel storlek, något som är långt vanligare än vad vad de flesta tror. Det är lätt att tro att man prövar ett par stycken och väljer den som passar någorlunda bra. Men så är inte fallet, att hitta en BH som passar måste man spendera mer än tio minuter på. Om bandet går upp i ryggen alternativt sitter löst så bör du minska omkretsen en aning, och om bandet sitter för hårt eller gör ont så bör omkretsen ökas. När ni ändrar på band eller kupstorlek så bör ni komma ihåg att kupstorleken ökar med bandet, till exempel så är kupan på en 75B lika stor som en 70C.

När ni känner att ni ska passa in en ny BH så är måttbandet det första stoppet. Mät omkretsen runt bröstkorgen precis under brösten, dra gärna till lite grann, ungefär så hårt som en BH ska sitta. Det är ungefär den här omkretsen du ska ha på din BH, notera ordet ungefär, det är svårt att dra måttbandet precis så hårt som BH:n ska sitta så och det kan mycket väl kännas annorlunda med en hel BH, men det är en god utgångspunkt. Mät sedan över brösten, den här gången utan att dra åt, hela vägen runt. Jämför med omkretsen enligt tabellen nedan för att få fram kupstolek.

Med dessa mått har ni, som tidagare nämnts, en utgångspunkt att börja på. Pröva den mest exakta storlek som ni kan hitta och se hur den passar, och pröva att gå ner eller upp en storlek tills det inte blir bättre. Det är inte alltid som det blir perfekt, men ta med erfarenheten till nästa gång du letar, så ska ni se att det blir bra. Stort tack till prettyme.se för hjälpen.

Post Navigation