Hur man utformar en webbplats

Webbutveckling kan handla om allt från små informationssidor till komplexa applikationer för sociala nätverk och elektroniska affärssystem. Typiska verktyg för denna process är programmeringsspråk som HTML (Hypertext Markup Language) och CSS (Cascading Style Sheets) samt innehållshanteringssystem.

Hur man börjar lära sig webbutveckling

Det bästa sättet att lära sig webbutveckling är att arbeta med verkliga projekt, så se till att du har en bärbar dator med en bra internetuppkoppling, en textredigerare och ett lokalt webbserververktyg. Du behöver också en webbläsare, till exempel Chrome eller Safari, så att du kan testa layouter, skript och nya funktioner på din webbplats innan du publicerar dem på Internet.

Hur man utformar en webbplats

Webdesigners ansvarar för att skapa webbplatser som visar estetiskt tilltalande bilder och videor och samtidigt ger användbar information. Ofta använder webbdesigners en teknik som kallas visuell balans för att se till att innehållet på en webbplats inte överröstar designen.

Hur man arbetar med andra utvecklare

När du arbetar med andra webbutvecklare kan de vanligtvis ge dig tips och tricks för att göra dina webbplatser bättre. Till exempel kan en designer berätta att färgen på din logotyp bör vara en viss nyans, medan en utvecklare kan påpeka vikten av att hålla dina navigeringslänkar tydliga och lätta att navigera.

Hur man arbetar med dynamiska sidor

Webbutvecklare som arbetar med dynamiska sidor är ansvariga för att se till att de data som en kunds webbapplikation lagrar fungerar smidigt. Detta kräver kunskap om kodning på serversidan, databaser och gränssnittsdesign på framsidan. Detta är en annan kompetens än statiska sidor, som är lättare att utveckla och kräver mindre expertis.

Kurser i webbutveckling från edX

Kurser i webbutveckling lär dig att skapa interaktiva webbsidor med HTML och CSS. Förutom kodning får du lära dig att utforma webbplatser tillsammans med experter på användarupplevelse så att de ser vackra ut och fungerar bra.

Du får också en snabbkurs i Git, ett verktyg som ofta används i branschen för att ta ögonblicksbilder av din kod och undvika att förlora den om du någonsin drabbas av ett systemfel. Dessutom får du en introduktion till Python, ett av de mest populära språken för webbutveckling idag.

EdX är värd för kurser på universitetsnivå och mikrodiplomeringar från toppuniversitet runt om i världen, inklusive många med inriktning på webbutveckling. Dessa kurser är gratis att granska och du kan få ett verifierat certifikat efter avslutad kurs.

Denna introduktionskurs är den perfekta platsen för att börja lära sig en mängd olika webbtekniker, med handledning om HTML, CSS och JavaScript uppdelad i lättsmälta 15-minutersvideor. Kursen går igenom en mängd praktiska projekt för att hjälpa dig att börja bygga din egen portfölj, så den är perfekt för dem som vill få en start i sin karriär inom webbutveckling.

Kursen drivs av en före detta bootcamp-instruktör och använder sig av undervisning i bootcamp-stil för att se till att du snabbt får dina kunskaper i webbutveckling på topp. Instruktörerna brinner verkligen för att hjälpa dig att lyckas, och de är tillgängliga via e-post eller telefon om du har några frågor.

De här kurserna lär dig hur du skapar webbplatser som fungerar på alla enheter, så att du är redo för allt som internet ställer till med. De är utformade för att hjälpa dig att komma igång med webbutveckling på ett snabbt och effektivt sätt, med gott om individuell vägledning under hela kursen.

Steg i utvecklingen av webbapplikationer

Vwebbapplikationsutveckling är en process där man utformar, bygger och testar en mjukvaruprodukt som fungerar över internet. Den kan utvecklas för ett stort antal plattformar, inklusive Android, iOS och PC. Den erbjuder också ett omfattande ekosystem av teknik och API:er för att förbättra användarupplevelsen.

Välj rätt verktyg för ditt projekt

Det första steget i utvecklingen av webbapplikationer är att utforska det problem som din app ska lösa. Denna utforskning bör baseras på marknadsundersökningar, intervjuer med personer som har upplevt problemet och förståelse för konkurrensen.

Nästan bör du ta fram en lista över funktioner som kommer att lösa problemet. Se till att de funktioner du väljer är relevanta för din målgrupp och erbjuder ett övertygande värdeerbjudande.

Skapa trådramar och prototyper

En prototyp är en datorgenererad skiss av din webbapplikation som visar hur den kommer att fungera. Detta är ett utmärkt sätt att testa UI/UX-designen och funktionaliteten hos din applikation innan den tas i drift.

Under prototypningsfasen bör du hålla designen ordnad men detaljerad. Var försiktig så att du inte låter dig ryckas med och gör slutprodukten för komplicerad eller alltför funktionell, eftersom detta kan leda till frustration hos användarna.

Testning och kvalitetssäkring

Under hela utvecklingscykeln för webbapplikationer testar många programvaruteam de applikationer de bygger för att säkerställa att de färdiga produkterna är felfria. Att ha testat din app under hela processen kan spara tid och pengar i det långa loppet, eftersom du kan fokusera på att utveckla de funktioner som bäst tillfredsställer användarnas behov istället för att åtgärda buggar.

WordPress-utveckling – vad du behöver veta

  1. WordPress är en gratis och öppen källkodsplattform som kan användas för att skapa webbplatser.
  2. Det är ett populärt val för webbutvecklare eftersom det erbjuder ett omfattande bibliotek av teman och plugins att arbeta med.
  3. En framgångsrik WordPress-utvecklare känner till alla detaljer i denna plattform och kan utveckla en WordPress-baserad webbplats eller applikation som är anpassad för att passa en kunds behov.
  4. En stark förståelse för kodningsprinciperna CSS, HTML, JavaScript och PHP är avgörande för WordPress-utveckling.

Hur man väljer de bästa WordPress-plugins

WordPress-plugins är ett sätt att lägga till ytterligare funktionalitet till din webbplats. De kan hjälpa dig att skapa en mer kraftfull webbplats och öka din SEO, säkerhet, användarupplevelse och lönsamhet.

Plugins finns i alla former och storlekar, och de kan förvandla din WordPress-webbplats från en vanlig standardwebbplats till något otroligt coolt och unikt. Men de är också en knepig del av webbutvecklingen och du måste välja klokt.

Innan du installerar ett plugin på din WordPress-webbplats bör du se till att det har testats grundligt av en pålitlig utvecklare. Du bör också läsa recensioner och kontrollera när det senast uppdaterades för att säkerställa att det fortfarande fungerar som det ska.

De bästa plugins är lätta att använda och gör din webbplats mer effektiv för dina användare. De kommer att snabba upp din webbplats och förbättra dess prestanda, öka trafiken och skydda dina besökare från skadliga attacker.

WP Code Inserter

En code inserter är ett användbart verktyg som hjälper dig att skriva kodstycken i några enkla steg. Det är särskilt viktigt om du vill använda Google Analytics eller Facebooks spårningsverktyg, som kräver kod på din webbplats för att fungera korrekt.

Inline Related Posts

Ett bra sätt att engagera dina läsare är att visa relevant innehåll inline med dina artiklar. Detta kan vara särskilt användbart om du har långa blogginlägg.

Att använda ett plugin för att göra detta är ett bra sätt att hålla folk kvar på din webbplats, och du kan till och med ställa in det så att dina besökare kan byta till ett annat inlägg om de inte tycker att det de läser är till hjälp.

Post Navigation